Välkommen till

Run for Mental Health

Lund!

 

Söndag 9 Oktober 2022

Stadsparken Lund

Videopresentationer Lund

Image

TILL FÖRMÅN FÖR FORSKNING

Föreningen Run for Mental Health i Lund med stödorganisationer arrangerar och genomför sedan 2016 ett välgörenhetslopp med kringarrangemang i Lunds stadspark. Deltagare medverkar i ett insamlingsprojekt till förmån för forskning kring behandling och stödformer för de som drabbas av svår psykisk ohälsa.

Forskningsområdet är eftersatt och det behövs resurser för att kunna göra studier som just pekar på vilka behov som finns och vilka lösningar som kan komma i fråga.

Föreningen verkar för:

  • lokal samverkan för psykisk hälsa och friskvård
  • aktiv insamling av medel för forskning
  • att skapa sätt för alla att bidra

Stödorganisationer 2022

Lunds Fontänhus är en rehabiliteringsverksamhet för människor med psykisk ohälsa. Utifrån en aktiverande arbetsgemenskap utgår vi från det friska hos varje individ och tillsammans bygger vi självkänsla, egenvärde och meningsfullhet.

Presentationsvideo med Matilda 2 minuter

RSMH (Riksförbundet för social och mental hälsa) grundades 1967 som en reaktion mot psykiatrin i Sverige. RSMHs 2 viktigaste agendor är 1. kamratskap, dvs att vi tar hand om varandra och bryter den så destruktiva isoleringen, och 2. intressepolitisk verksamhet, dvs att vi hela tiden ser till att förbättra den psykiatriska vården genom brukarinflytande i möten med Region och sjukhusledning och deltagande i samhällsdebatten.

Presentationsvideo med Jonas, 2 min 34 sek

PO Skåne

PO Skåne bedriver som idéburen organisation och fristående aktör Personligt ombudsverksamhet i 17 skånska kommuner. PO Skånes verksamhet syftar till att bidra till återhämtning, egenmakt, delaktighet och goda levnadsförhållande. Vi ger stöd utifrån personens önskemål och uppdrag.

Presentationsvideo med Camilla Bogarve 2 minuter 14 sek

Videoblogg, Radio Sankt Hans

DELTAGARE

Vem deltar i loppet?

LÖPARE

Som deltagare får du en härlig utmaning i gott sällskap samtidigt som du medverkar till friskvård.

  • Enkel anmälan, betalning enligt faktura
  • Startavgift 99:- per startande virtuellt
  • Startavgift 200:- för loppet i Stadsparken
  • Överskottet går till stöd för forskning

Anmäl dig här

STÖDORGANISATIONER

Våra stödorganisationer hjälper till på många olika sätt; ekonomiskt, praktiskt och/eller organisatoriskt. Vi är ett flertal föreningar och organisationer som samarbetar kring arrangemanget.

  • Bidra på det sätt som passar er
  • Gör skillnad tillsammans med oss
  • Stödorganisationens omnämnande på vår hemsida

Anmäl intresse

Det virtuella loppet

Det virtuella loppet

Virtuella loppet arrangeras för att alla ska kunna vara med på ett enkelt och praktiskt sätt. Loppet ger dig en möjlighet att bidra till insamlingen och stödja evenemanget. Genom att delta bidrar du till att uppmärksamma Skåneveckan för psykisk hälsa och organisationer som arbetar för friskvård i Lund.

Anmäl dig här

Hur fungerar det

Virtuellt startar när du vill och du måste vara anmäld senast 16 oktober. Sträckan får gärna vara 5 km, men du väljer själv. Startavgiften för virtuellt lopp är 99 SEK. Vi ser helst att du får din nummerlapp som en pdf. Om du istället vill ha din nummerlapp färdigtryckt via posten så kan du det fram till att den möjligheten stängs.

Vinster lottas ut

Vinster lottas ut bland anmälda och betalda deltagare.

Engagera fler

Dela ditt deltagande med vänner, bekanta och andra! Gör inlägg med hashtag #RunForMentalHealth på sociala media. Se länkarna nedan för instruktioner för inlägg på sociala media.

Facebook

Banan 5 km för 2019

Du som springer eller går virtuellt 2022, använd gärna RfMH 5 km bana utgåva 2019.

Bana 2019

Om vanliga loppet

Vi kommer att ansöka om polistillstånd och när det blir godkänt kan loppet genomföras i Stadsparken 2022

Stadsparken

Loppet på 5 km, med gemensam start, har sitt start- och målområde i den fantastiska Stadsparken i Lund. Banan på 5 km ligger längs samma sträckning som förra året inom Stadsparken. Du springer eller promenerar efter dina egna förutsättningar. För den som vill genomföra ett kortare alternativ kan du springa endast ett varv runt banan runt Stadsparken, och detta blir då ca 1,6 km.

Wikipedia om Stadsparken

Starten

Loppet genomförs söndagen 9 oktober 2022 nära den vita scenen i Lunds Stadspark. Eventet öppnar kl 11:00 med musik. Uppvärmning från scen kl 12:45. Starten på 5 km banan beräknas till kl 13.00.

Banan 2022

Anmälan 2022

Anmäl dig till loppet i Lund 2022 via länken nedan. Startavgiften är 200:-. Överskottet går till årets förmånstagare Schizofrenifonden. Du betalar via fakturan som skickas med den e-post som bekräftar din anmälan.

Anmäl dig här

Ett område med en musikscen

På scenen arrangeras framträdanden med livemusik.

Stödorganisationer

Vi som arrangerar eventet och stödorganisationer finns på plats.

Efteranmälan

Efteranmälan går att göra på plats på dagen för loppet. Men tänk på att det kan bli lång kö och i värsta fall kanske du inte hinner anmäla dig om det kommer mycket deltagare sent till anmälan.

Program

11:00 - 12:45 Musik, band

12:00 Incheck

12:45 Uppvärmning

13:00 Startskott

13:10 - 14:10 Musik med Bleckhornen

13:40 Prisutdelning

14:15 Eventet avslutas

Förmånstagare 2022 Schizofrenifonden.

Varför?

Varför engagerar vi oss i föreningen?