Söndagen den 6 oktober 2019

Stadsparken i Lund

Anmäl dig här

Image

TILL FÖRMÅN FÖR FORSKNING

Föreningen Run for Mental Health i Lund med stödföreningar arrangerar och genomför sedan 2016 ett välgörenhetslopp med kringarrangemang i Lunds stadspark. Deltagare medverkar i ett insamlingsprojekt till förmån för forskning kring behandling och stödformer för de som drabbas av svår psykisk ohälsa.

Forskningsområdet är eftersatt och det behövs resurser för att kunna göra studier som just pekar på vilka behov som finns och vilka lösningar som kan komma i fråga.

Föreningen verkar för:

 • lokal samverkan för psykisk hälsa och friskvård
 • aktiv insamling av medel för forskning
 • att skapa ett sätt för alla att bidra

DELTAGARE

Vem deltar i loppet?

LÖPARE

Som deltagare så får du en härlig utmaning i gott sällskap samtidigt som du medverkar till att etablera välgörenhetsarrangemanget. Ta med familj och vänner och häng med och spring eller promenera för din egen och andras välmående och hälsa.

 • Enkel anmälan, betalning via faktura
 • Startavgift 200:- per startande
 • 100:-går oavkortat till forskning

Anmäl dig här

FÖRETAG

Som företagare kan du köpa ett valfritt antal startplatser till dina anställda. Antingen så står ditt företag för hela kostnaden eller så delar ni på den. Kontakta oss så hjälper vi dig.

 • Välj själv antal platser du vill erbjuda
 • Du får en unik länk som du delar
 • Slutrapport med deltagarlista

Kontakta oss

MEDARRANGÖRER

Våra medarrangörer hjälper till på många olika sätt; ekonomiskt, praktiskt och/eller organisatoriskt. Vi är ett flertal föreningar och organisationer som samarbetar kring arrangemanget.

 • Bidra på det sätt som passar dig
 • Gör skillnad tillsammans med oss
 • Få tillgång till plats på startområdet

Kontakta oss

Om loppet

Hur går det till.

Stadsparken

Loppet över 5 km, med gemensam start, har sitt start- och målområde i den fantastiska Stadsparken i Lund. Du springer eller promenerar efter dina egna förutsättningar. För den som vill genomföra ett kortare alternativ arrangeras en särskild parkpromenad med målgång redan efter ca 1 km.

Wikipedia om Stadsparken

Starten

Från att eventet öppnar kl 11 finns våra medarrangörer, föreningar och eventuella utställare m.fl. på plats. Startarten på 5km banan beräknas till kl 14.00.

Banan på Google Maps

Anmälan 2019

Anmäl dig till loppet 2019 via formuläret nedan. Startavgiften är 200:- kr varav 100:- går oavkortat till årets förmånstagare som även 2019 är Schizofrenifonden. Du betalar via fakturan som skickas med den e-post som bekräftar din anmälan.

Anmäl dig här

Ett område med en musikscen och utställare för friskvård

Under dagen är start- & målområdet även en marknadsplats för friskvård och på scenen arrangeras framträdanden med och utan livemusik.

Medarrangörer

Många av våra medarrangörer finns på plats såväl före som efter loppet. Här kan du få reda på mer om vad respektive organisation arbetar med och hur de engagerar sig i frågor kring psykisk hälsa.

Efteranmälan

Efteranmälan kan ske på plats fram till strax före starten kl. 14:00. Du kan då betala med Swish; 123 569 22 56

Halva startavgiften 2019 går oavkortat till Schizofrenifonden.

Läs mer

Varför?

Varför engagerar vi oss i föreningen?